Eindelijk een bericht uit Zuid Afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Henny Vrees - WaarBenJij.nu Eindelijk een bericht uit Zuid Afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Henny Vrees - WaarBenJij.nu

Eindelijk een bericht uit Zuid Afrika

Door: Henny

Blijf op de hoogte en volg Henny

19 November 2009 | Zuid-Afrika, Pretoria

Hoi allemaal,

Vandaag hebben wij eindelijk even de tijd om een internetcafe op te zoeken om een bericht op onze site te plaatsen.
Wij zijn de afgelopen week echt afgesloten geweest van de buitenwereld.

Verleden week woensdag zijn we na een lange vlucht in Joannesburg aangekomen waarna wij meteen door zijn gegaan naar Pretoria. Rond 01.30 uur waren wij uiteindelijk in ons hotel.
De volgende ochtend vertrokken we om 9 uur naar het voortrekkersmuseum gegaan en hebben daarna een stadtour in Pretoria gemaakt.

Vrijdags zijn in Orhgistad geweest waar wij onze eerste gamedrive hebben gemaakt. Wij hebben daar heel veel impala's-neushoorns-struisvogels-wrattenzwijnen en nog heel veel voor ons onbekende diersoorten hebben gezien.

Zaterdags zijn we richting het Krugerpark gegaan waar wij laat in de middag aankwamen.
Wij sliepen daar in een "tent" op palen recht tegenover de omheining van het Krugerpark.
Dit was echt geen echte tent want we hadden buiten een heerlijke jacuzzi ter beschikking waar je kon genieten van het wild wat daar in de buurt hun territorim hadden.
Tevens had elke tent 2 buitendouches en 1 binnendouche en ook de beschikking over normale ruime bedden en airco.

Zondagochtend om 6 uur startte onze gamedrive dus wij moesten heel erg vroeg uit de veren.
Wij zaten nog geen 10 minuten in onze jeep toen we de eerste leeuwen al tegenkwamen, iets dat men normaliter maar zelden ziet.
Wij hebben in de ochtend ook nog de nodige zebra's-giraffen-buffels-neushoorns-impala's etc gezien. Ook hebben we de Sabelantilope gezien.
Na de lunch hebben we enige tijd geen wild gespot en het alleen maar heel erg koud gehad in onze jeep.
Opeens zagen we een hele mooie vogel, wat bleek, het was een Zadelbekooievaar, een heel bijzonder en amper voorkomend dier. Er is zelfs een wedstrijd voor uitgeschreven om foto's van dit dier te maken aangezien er maar 16 paartjes in het Krugerpark leven en maar 30 paartjes in heel Zuid Afrika. Het Krugerpark is 400 km lang en 160 km breed, dus je kan wel nagaan hoe gelukkig onze gids was om dit dier te zien.
Ons geluk was nog niet ten einde want opeens kwamen we oog in oog te staan met een luipaard. Deze was helemaal geobsedeert door een kudde impala's die aan de overkant van de weg aan het grazen waren.
We zagen dat hij in de starthoudiing stond om zijn prooi te grijpen. We stonden hoogstens zo'n 2 a 3 meter bij hem vandaan. Onze chauffeur maakte ruimte voor hem zodat de weg vrij was en ja hoor, daar ging ie. Wat een snelheid heeft dat beest. Wij zagen hem de bosjes inrennen achter een impala en hoorden 3 seconden later gegil. Onzem chauffeur is hem weer gaan opzoeken en zagen hem opeens met een impalajong in zijn bek terugkomen. Hij stak 1 meter voor onze auto de weg over waarna hij in de bush verdween.
Onze gids had de tranen in zijn ogen staan want hij had dit nog nooit meegemaakt. Hij heeft meteen zijn collega's gebelt maar die geloofden hem niet.
Gelukkig heeft Hans alles gefilmt en had hij het bewijs dat dit echt was gebeurt.
Onze dag kon niet meer stuk en wij waren gewoon in een jubelstemming toen we weer bij onze lodge aankwamen.

Maandag zijn we richting Swaziland gegaan waar we laat in de middag aankwamen.
Dinsdags zijn we naar een glasfabriek geweest en naar een Shangaanstam. Daar kon men zien hoe men vroeger geleefd heeft.
Het stamhoofd was er met zijn 3 vrouwen. We hebben een dansvoorstelling gezien.

Woensdagochtend hebben we een gamedrive gedaan in Sluwiesluwie park. Daar hebben we uiteraard weer behoorlijk veel wild gezien.
Vervolgens zijn we naar een Zuludorp gegaan en hebben daar gezien hoe men daar vroeger leefde.
We vonden het erg nep allemaal.
(dit hoort er ook bij)
Vervolgens zijn we naar Zulucroc gegaan. We kregen daar de nodige uitleg over slangen en vervolgens konden we zien hoe deze man (Karl Heinz) de krokodillen ging voeren.
Daarna weer terug naar de lodge waar wij weer een gezellige avond hebben gehad. De drank was erg lekker, zelf ik vond n bepaald drankje erg lekker ondanks dat ik nooit alcohol drink. (Amarulla is de naam)

Momenteel zijn we in St. Lucia. Vanochtend zijn we met een boot de rivier op geweest en hebben heel veel nijlpaarden gezien en de nodige krokodillen.
Vanmiddag zijn we vrij vandaar dat we kunnen internetten.

Met ons is alles goed, we hebben een gezellige groep. Met ons zessen gaat het als vanouds weer uitstekend en Ron is weer helemaal in vorm met zijn spelletjes.
Wij weten niet wanneer we weer in de gelegnheid zijn om een bericht te plaatsen want ik denk dat het nu wel erg lang is.

• 19 November 2009 - 16:24

Marco:

Wat leuk!

Goed om te weten dat Hennie nog niet achterna is gezeten door een olifant(je)..

Veel plezier nog

• 19 November 2009 - 20:18

Dennis:

Leuk wat van jullie te horen, geniet ervan, jullie hebben het verdiend

• 20 November 2009 - 05:40

Jaap:

Geniet er maar van het leven is een groot feest

• 20 November 2009 - 14:28

Eveline:

wat een verhalen alweer en zolang zijn jullie nog niet weg!! geniet ervan en ben benieuwd naar de beelden!

• 22 November 2009 - 14:47

Ank En Peter:

Heerlijk om jullie verhaal te lezen.Wat een avontuur. Als jullie terug zijn willen we natuurlijk de fotos en film zien. En Henny.....sinds kort is Amarulla blijkbaar ook in Nederland te koop. Zag gisteren toevallig de reclame op TV.Kun je nog even nagenieten.