Regen,regen en nog eens regen. - Reisverslag uit Tortuguero, Costa Rica van Henny Vrees - WaarBenJij.nu Regen,regen en nog eens regen. - Reisverslag uit Tortuguero, Costa Rica van Henny Vrees - WaarBenJij.nu

Regen,regen en nog eens regen.

Door: Henny

Blijf op de hoogte en volg Henny

22 November 2008 | Costa Rica, Tortuguero

Hoi Allemaal,

Nadat we een heerlijke rafttocht hebben gedaan in Selva Verda moesten we savonds alweer onze koffers pakken om weer verder te gaan.
Gisteren, donderdag 20 November zijn we om 6 uur in de ochtend vertrokken met als eindbestemming Tortuguero.
We zijn onderweg nog gestopt bij de Delmonte bananenplantages waar je het hele proces kon volgen. Je kon zien hoe ze geoogst, van de tros af werden gesneden, gewassen en verpakt werden, best interessant.
Net zoals de laatste paar dagen hebben we alleen maar regen regen en nog eens regen gehad.
De wegen waren af en toe best een beetje onbegaanbaar waardoor onze chauffeur het behoorlijk benauwd kreeg.
Uiteindelijk heeft hij ons bij de boot af kunnen zetten, echter niet met droge voeten.
De boottocht naar ons Hotel duurde ruim 2 uur met een best pittige snelle boot.
Het resort waar we momenteel zijn is werkelijkk schitterend, echt 1 van de mooiste plekjes op onze aarde. Helaas verpest het weer behoorlijk veel. Het is niet zo maar een tropische bui maar het komt met bakken uit de hemel voor uren en uren lang. Een lege fles cola die we op het pad voor ons huisje hadden neergezet was binnen 1 uur vol.
Natuurlijk is het niet alleen maar kommer en kwel want we zien ook behoorlijk veel mmoie dieren. De brulapen zitten in de boom bij ons huisje, jonge leguaantjes zitten in de planten etc.
We hebben gisteren dus maar weer met z´n allen een paar flessen Bacardi soldaat gemakkt want er was voor de rest weinig te doen met zulk slecht weer.
Tot overmaat van ramp hebben we ook nog eens de pech dat we geen warm water hebben om te douchen, maarja daar wordt je wel wakker van.
Vanochtend zijn we met een gids het oerwoud in geweest, echt een beproeving.We hadden laarzen ter beschikking maar we sopten af en toe zo diep in het water dat je laarzen volliepen. We gaan straks nog een boottocht maken door het oerwoud.
De omgeving is echt schitterend, de zee ligt 50 meter voor je huisje en de jungle direkt achter je huis.
Morgen vertrekken we naar Panama, dit zal dus wel een lange reisdag worden.
Met ons gaat nog alles goed, wel een beetje lek geprikt door de muggen (behalve Hans).
We houden jullie verder op de hoogte.

Groetjes van Hans en Henny

• 23 November 2008 - 00:03

Wesley:

Hoi Hoi,

Jammer dat jullie zoveel regen hebben, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.
    Dit zal dan wel de eerste vakantie zijn waar jullie niet asociaal bruin van worden! Tijd voor de volgende dus ;-)

• 23 November 2008 - 12:07

Dinie En Rob:

Wat jammer van het weer
    maar laat dat jullie pret niet bederven.