Laatste etappe
Door: Henny
Blijf op de hoogte en volg Henny
23 Oktober 2011 | Verenigde Staten, San Francisco
De laatste etappe van onze reis is aangebroken.Via Fresno, dat eigenlijk een tussenstop was omdat de afstand anders te ver zou zijn, zijn we zaterdagavond
In ons hotel in San Francisco aangekomen.
Het liefste wilden we nog naar het centrum van de stad gaan, maar dat werd ons afgeraden door onze reisleider.
Vanochtend, zondag 23 oktober, toen we om 09.00 uur in de stad kwamen begrepen wij meteen waarom. Wat een grote hoeveelheid zwervers/daklozen bezit deze stad.
In het begin hadden we echt het idee dat San Francisco maar 2 types mensen in hun stad had, toeristen en zwervers.
Uiteindelijk hebben we een superdag gehad. We hebben en dagticket gekocht voor alle trams en zijn dus met de tram richting de haven gegaan.
Wij hadden in Nederland al tickets gekocht om met een boot naar Alcatraz te gaan in plaats van met de groep een dagexcursie te maken die met een boot langs het eiland zou varen.
Deze excursie naar Alcatraz was echt weer een hoogtepunt van onze reis.
Via een nederlands gesproken audio-tour wisten wij na 2 uurtjes hoe het reilen en zeilen in deze beruchte gevangenis was en tevens waar de cel etc is geweest van de beruchte Al Capone.
Na 3 uurtjes waren wij weer met de boot terug in de haven en hebben toen de tram genomen naar Fishermans Warf waar de zeeleeuwen lagen te zonnen.
Vervolgens zijn we met de Cable Car naar China Town gegaan Om vervolgens richting het centrum te gaan.
We hebben nog even lekker op een terras gezeten en geshopt (veel te kort) en vervolgens met de bus terug naar ons hotel.
Jammer dat we maar 1 volle dag te besteden hebben in San Francisco want het is echt een stad waar men zich een paar dagen kan vermaken.
Momenteel is het hier 21.00 uur zondagavond en in Nederland alweer 06.00 uur in de ochtend.
Om 03.45 uur worden we gewekt om vervolgens een uurtje later naar het vliegveld te gaan waar om 07.15 uur ons vliegtuig vertrekt richting New York.
Deze vlucht duurt ca 6 uurtjes en na een tussenstop van 2,5 uur hopen we dan op dinsdagochtend rond 08.00 uur weer op Schiphol te mogen landen na weer ruim 8 uurtjes vliegen van New York naar Amsterdam.
Deze reis zit er weer op. Het was een mooie maar ook vermoeiende reis. Thuis zullen we nog wel een poosje last hebben van een jetlag maar dat hoort er nu eenmaal bij.
Amerika is echt een mooi land met vriendelijke mensen en ook een land waar wij wellicht weer naar terug zullen gaan. Het is tenslotte een groot land waar nog heel veel mooie dingen zijn te zien.
De 6 globetrotters.
24 Oktober 2011 - 07:31
Wesley:
Jammer dat het er weer op zit, maar zo te lezen hebben jullie weer genoten!
Succes met de terugvlucht en hopelijk valt de jetlag enigzins mee