Mooi oud Granada - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Henny Vrees - WaarBenJij.nu Mooi oud Granada - Reisverslag uit Granada, Nicaragua van Henny Vrees - WaarBenJij.nu

Mooi oud Granada

Blijf op de hoogte en volg Henny

13 November 2008 | Nicaragua, Granada

Hoi Allemaal,

Gisteren heben we een reisdag gehad van Costa Rica naar Nicaraqua.
Het duurde best lang bij de grens.
Vervolgens zijn we naar Granada gegaan waar de eerste stop bij een weeshuis voor meisjes was.
Daar heeft onze nederlandse gids Jo een aantal zakken met kleding afgegeven. Deze meisjes zijn in hun jeugd behoorlijk beschadigd en worden nu door nonnen opgevoed. Het is de bedoeling dat wij ze ook nog gaan bezoeken.
We slapen midden in het centrum van Granada in een groot Koloniaal hotel aan een mooi groot plein.
Vandaag zijn we naar een vulkaan gewesst en naar een heel mooi meer.
Ook werden we "losgelaten" om op een hele grote markt 2,5 uur souveniers te scoren, iets dat niet gelukt is, wat een prullaria, zonde van het geld. Morgenochtend gaan we een stadswandeling maken, de weesmeisjes bezoeken en smiddags een boottocht op het meer.
Nicaraqua is best een arm land waar 60% van de mensen op de armoedegrens leven maar.ze zijn wel heel vriendelijk en absoluut niet opdingerig, iets dat we heel erg prettig vinden.
We hebben een hele leuke groep, we vermaken ons best.
Voor de rest gaat alles goed, behalve dat ik zelf heel veel last heb van het vocht dat ik niet kwijtraak. Mijn benen worden steeds dikker, maarja..... dat heb ik altijd als het warm is maar nu alleen maar iets extremer.
Zaterdag vertrekken we naar Ricon de la Vieja, dus weer naar Costa Rica. We zullen proberen om vandaar weer even iets te laten weten/horen.

De groetjes van Hans en Henny

• 14 November 2008 - 16:12

Dennis:

Leuk jullie zo te volgen, veel plezier nog

• 14 November 2008 - 21:12

Ank En Peter:

hoi luitjes,
    heerlijk om van zover weg van jullie te horen. Gelukkig dat de groep leuk is, is ook altijd even afwachten.
    Hebben jullie wel tijd om af en toe uit te rusten met zo'n druk programma.
    Hoe dan ook: lekker genieten
    Enne Henny... heb je je Ecco sandaaltjes wel bij je (en kun je ze nog aan).
    Liefs van ons