Eindelijk in India
Blijf op de hoogte en volg Henny
18 November 2007 | India, Delhi
Na een behoorlijk lange vlucht zijn wij vrijdagnacht (01.45) uur aangekomen in Delhi. Eerst natuurlijk onze koffers en daarna meteen door naar het hotel.
We gingen rond 03.00 uur naar bed in de wetenschap dat we om 06.30 uur weer gewekt zouden worden. We gingen om 08.00 uur op weg naar de vele bezienswaardigheden. Allereerst gingen we naar een grote Tempel en daarna naar de plek waar Ghandi vermoord is. Dit was behoorlijk indrukwekkend, maar iets dat nog meer indruk maakte was het bezoek aan een grote Sikhtempel. Jeetje, wat was die mooi en wat zijn die mensen gelovig.
Vervolgens gingen we naar een keuken die opgezet is door vrijwilligers en waar iedereen die wil gratis mee kan eten.
Daar zaten dus zeker 3 a 400 mensen op een rijtje te wachten totdat ze iets te eten kregen. Daarna hebben we nog een Rikshatour gemaakt dwars door de nauwe straatjes van Delhi. Gisterenavond hebben we verder niets anders meer gedaan dan gelachen (en lekkere cocktails gedronken) en hebben Hans en ik zelfs nog even 1 minuutje gedanst (iets dat niet al te vaak gebeurd)
Vanochtend was het weer qua wektijd hetzelfde, nl. 06.30 uur, vertrek om 08.00 uur.
We hebben vandaag een lange reisdag gehad, onze bestemming vandaag is Jaipur, ook wel de roze stad genoemd.Onderweg hebben een schitterend Paleis bezocht, en tevens daar geluncht. Wat waren die Maharadja's toch schandalig rijk, zo mooi was de pracht en praal in dat Paleis.
Onderweg kijk je je ogen uit, en inderdaad..... we hebben nog nooit zoveel armoede gezien. het is logisch dat mensen die een verre reis maken en als eerste bestemming India kiezen een echte cultuurschok krijgen. Ondanks dat we al het e.e.a. hebben gezien was er absoluut een schok om te zien dat de mensen gewoon op straat liggen dood te gaan en kreperen van de honger. Tevens zie je echt het vershil in kastes want de een loopt er goed verzorgd en welgevoed bij en de ander ligt er echt te kreperen van de ondervoeding en slechte verzorging. We hebben nog nooit zoveel sloppenwijken gezien als op deze dag. En wat is het land toch verschrikkelijk vies en smerig, je moet echt uitkijken waar je loopt.
We zijn vanavond aangekomen in een luxe hotel en hebben net een snack als maaltijd genomen. Hans en ik denken dat we geen kilo aan zullen komen, eerder afvallen want het eten is niet je van het. Als Hans het eten al niet lust wil dat heel veel zeggen.
Gelukkig kunnen wij beiden wel een kilo'tje missen dus het zal wel loslopen.
Morgen gaan we het roze fort bezoeken en het is de bedoeling dat we om 06.15 uur gewekt worden. Daarna mogen we in de stad op eigen gelegenheid even "shoppen" en zullen met de Tuktuk terug gaan naar het hotel.
Over een paar dagen zullen we weer proberen even een bericht te plaatsen.
De groetjes van Hans en Henny
18 November 2007 - 17:57
M.wetzelaer:
Geweldig dat dit allemaal kan.
Geniet ervan
Groetjes Jeu en Lenie -
19 November 2007 - 11:07
Dennis Linschoten:
Op het eerste gezicht zullen jullie deze reis niet snel vergeten. -
19 November 2007 - 14:29
L Vanoorschot:
het is een leuk verhaal henny en geniet er van ik blijf je volgen gr linda